Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Top
De 5 natuurgeneeskundige principes | Sattwanu
4415
page-template-default,page,page-id-4415,mkd-core-1.2,tribe-no-js,tribe-bar-is-disabled,sattwanu-child-ver-1.0.0,wellspring-ver-2.2.1,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

De 5 natuurgeneeskundige principes

SattwaNu is een natuurgeneeskundige praktijk voor holistisch welzijn, herstel en balans. Vanuit de natuurgeneeskunde kunnen we ervan uitgaan dat het lichaam zelf helend is. Door onder andere een druk leven, veel prikkels en stress kan het zijn dat het lichaam niet voldoende kan herstellen wat kan leiden tot fysieke of psychische problemen. De natuurgeneeskundige werkwijzen kunnen het lichaam en de geest steun geven om weer sterker en vitaler te worden.

In SattwaNu combineer ik mijn medische kennis en ervaring vanuit de reguliere zorg met natuurgeneeskundige werkwijzen voor een holistische aanpak voor een sterker en gezonder lichaam, geest en ziel.

Ik werk vanuit de 5 natuurgeneeskundige principes:

1. Energie

2. Prikkeloverdracht

3. Drainage

4. Voeding

5. Psyche

De behandelmethodes die ik in mijn praktijk toepas, werken op lichaam en geest. Dat zorgt voor meer ontspanning, meer balans, meer energie en vertrouwen. Je wordt bewust van belemmerende denkpatronen en blokkades, leert ze los te laten en om ze te komen. Hierdoor ontstaat meer zelfvertrouwen, inzicht en intuïtie wat kan toevoegen aan een betere fysieke en psychische conditie.

 

 

1. Energie

De basis van het leven is energie. Alles in en om ons heen bestaat vanuit energie. Zonder energie is er geen mogelijkheid tot herstel. Als de stroom van energie stagneert in ons energetisch veld, aura of in onze lichaam, kunnen ziekten ontstaan. Het is daarom van belang om dat wat de energie blokkeert te herstellen, zodat het zelf genezend vermogen van het lichaam zijn werk kan doen.

 

2. Prikkeloverdracht

Het goed functioneren van de prikkeloverdracht is van groot belang voor de communicatie in het lichaam. Deze communicatie kan je zien als stroming van energie en informatie. De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Op fysiek niveau geeft ons zenuwstelsel signalen aan onze organen om goed te kunnen functioneren en optimaal te kunnen herstellen. De communicatie met je eigen gevoel door te voelen en weten wat er in je omgaat is ook een vorm van prikkeloverdracht. Net als communicatie met mensen door het spreken en vooral ook luisteren en communicatie met je hogere Zelf, bedoeld om beter in contact te komen met je intuïtieve vermogens. Op een energetisch niveau communiceren we met elkaar door onze aura lagen en chakra’s, energiecentra die zich binnen onze lichaam bevinden.

Door beter in contact te komen met al deze vormen van communicatie kan er weer een gezonde manier van interactie ontstaan met de hogere Zelf en de omgeving. Hierdoor wordt je weer bewust van wie je bent en hoe je strek in het leven kan staan.

 

3. Drainage

In onze maatschappij worden we dagelijks overspoeld met een enorme hoeveelheid aan informatie, verwachtingen en prikkels die stress kunnen veroorzaken. Interne stress in vorm van belemmerende denkpatronen, traumatische gebeurtenissen, angsten en piekeren kan dit proces versterken. Vaak is dit meer dan ons lichaamssysteem verdragen kan. Deze belasting houdt de vrije energiestroming tegen. Hierdoor wordt fysieke en geestelijke vermoeidheid en overbelasting ervaren. Op diverse niveaus kan de energiestroom hierdoor stagneren. Ook op fysiek niveau kunnen blokkades ontstaan. Dit uit zich vaak door hoge spierspanningen en/of pijn en ziekte. Fysieke beweging wordt moeilijker waardoor de stagnatie steeds groter wordt. In de chakra’s en aura lagen worden indrukken, energieën en emoties vastgehouden. Dit geeft een stagnatie en verdichting van de energie die weer in het lichaam een blokkade kan vormen. Daarom is het van belang dat het fysieke lichaam en de aura regelmatig worden schoongemaakt en gehouden, dat de natuurlijke balans hersteld wordt en de natuurlijke afweer tegen deze invloeden weer versterkt wordt.

 

4. Voeding

Gezonde voeding speelt een belangrijke rol in ons welzijn en zorgt voor een goed evenwicht zowel geestelijk als lichamelijk. Door gezond eten voeden we onze lichaam zo dat die optimaal kan functioneren. De kwaliteit, hoeveelheid, variatie en puurheid van ons voedsel heeft invloed op ons lichaam. Geestelijk voeden we ons met gedachten, overtuigingen en verwachtingen. Wanneer deze negatief zijn werken ze belemmerend. Bewustwording van het gedrag en denkpatroon is van groot belang.

 

5. Psyche

Vanaf heel jong ontwikkeld onze geest zich door onze omgeving te observeren, van anderen en van onze levensgebeurtenissen te leren en eigen te maken. Zo worden gedachtepatronen gevormd. Sommigen zijn negatief en destructief en anderen meer positief en nuttig. Veel van deze gedachtepatronen en ook de daaruit voortkomende gedragspatronen zijn geestelijk en/of lichamelijk belastend. Deze belemmerende denkpatronen houden ons vast in angst, zorgen en andere negatieve gevoelens met als gevolg dat we niet vanuit onze natuurlijke staat van zijn, vanuit het pure bewustzijn, leven. Door meer bewust te worden van dit pure bewustzijn, onze geest, de Zelf, kunnen belemmerende patronen losgelaten worden, waardoor het leven lichter, levendiger en gelukkiger wordt. Je leert verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven en staat meer flexibel en positief in je schoenen.

Deze principes zorgen ervoor dat je als geheel zo goed mogelijk in balans gebracht kan worden. Alle deze aspecten beïnvloeden elkaar en zijn belangrijk voor ons welzijn.

De behandelmethodes die ik in mijn praktijk toepas, werken op lichaam en geest. Dat zorgt voor meer ontspanning, meer balans, meer energie en vertrouwen. Je wordt bewust van belemmerende denkpatronen en blokkades, leert ze los te laten en om ze te komen. Hierdoor ontstaat meer zelfvertrouwen, inzicht en intuïtie wat kan toevoegen aan een betere fysieke en psychische conditie.

 

Deze principes zorgen ervoor dat je als geheel zo goed mogelijk in balans gebracht kan worden. Alle deze aspecten beïnvloeden elkaar en zijn belangrijk voor ons welzijn.