Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Top
Sportclininic voor mensen met kanker - Vondelgym / OLVG / CCC / Sattwanu | Sattwanu
5980
tribe_events-template-default,single,single-tribe_events,postid-5980,mkd-core-1.2,tribe-no-js,tribe-filter-live,tribe-bar-is-disabled,sattwanu-child-ver-1.0.0,wellspring-ver-2.1,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.4,vc_responsive,events-single,tribe-events-style-full,tribe-events-style-theme,tribe-theme-parent-wellspring tribe-theme-child-sattwanu,page-template-page-php,singular

Sportclininic voor mensen met kanker – Vondelgym / OLVG / CCC / Sattwanu

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
04 feb

Sportclininic voor mensen met kanker – Vondelgym / OLVG / CCC / Sattwanu

4 februari @ 12:30 - 17:00

Op 4 februari Wereldkankerdag, organiseert OLVG in samenwerking met Vondelgym Amsterdam een sportclinic voor jonge mensen die behandeld worden voor kanker. Het doel van de clinic is om patiënten te ondersteunen bij de stap om (weer) te gaan bewegen. Na het bewegen is er ook een ontspanningsmeditatie van Sattwanu en proeverij van gezonde, energierijke voeding.

 

Vermoeidheid

Vermoeidheid is de meest voorkomende bijwerking van chemo- en immunotherapie. De stap om te gaan sporten tijdens of na kanker is ook groot. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat beweging kan zorgen voor sneller herstel en meer energie tijdens en na de behandeling van kanker. Het doel van de clinic is om patiënten te ondersteunen bij de stap om (weer) te gaan bewegen. Vermoeidheid is een van de thema’s van Wereldkankerdag.

 

De clinic – met voormalig top-schaatster Margot Boer

Ruim veertig jonge mensen sporten 4 februari in de Vondelgym. Tijdens de clinic krijgen de deelnemers sport- en ontspanningsoefeningen die ook thuis uitgevoerd kunnen worden. Trainers van Vondelgym, professionals vanuit OLVG, Cancer Care Center en Olympisch medaillewinnares schaatsen Margot Boer, begeleiden de deelnemers tijdens het sporten. Aan het einde van de dag is er een proeverij van gezonde, energierijke voeding.

 

De sportclinic van OLVG wordt mede mogelijk gemaakt door:  Vondelgym, Cancer Care Center, Nationaal Fonds tegen Kanker,  Reebok, Moso international, Sattwanu, Vitalien, Body & Fit, Sportbase en Maarsen groep.

Details

Datum: 4 februari @ 12:30 - 17:00
Tijd: 12:30 - 17:00
Locatie Amsterdam
Adres:
Organisator: sattwanu met Cancer Care Center